Contact

Spreekt het u aan, wat u zojuist heeft gelezen? Heeft u vragen waar u wat op een constructieve manier mee wilt doen? Dan kan het zijn dat ik iets voor u kan betekenen in het zoeken naar uw antwoorden.

Met een intake sessie wordt gekeken wat uw vraag/vragen zijn en welke stappen in het traject mogelijk zouden kunnen zijn. Intake of counseling gesprekken zijn alleen mogelijk na afspraak- telefonisch of via email.

Mariet Molenaar
Psycholoog

Praktijk voor Psychosociaal Werk (PPSW)
Ooievaarstraat 76
1506 XP ZAANDAM

tel. 075 7074469
gsm. 06 3978 2112
email. molenaar@ppsw.nl


Kosten (en uitleg vergoedingen zorgverzekeringen)

Voor u iets beslist over het maken van een afspraak wil ik uw aandacht vestigen op het volgende: PPSW is één-vrouws -praktijk van een "onafhankelijke" psycholoog. U krijgt dus nooit een vervanger maar krijgt altijd dezelfde behandelaar te spreken. Ik ben vanuit een bewuste keuze niet verbonden of aangesloten ben bij een beroepsvereniging.
Ik heb geen universitaire opleiding gevolgd, maar heb een HBO opleiding genoten in Utrecht bij de Academie voor Integrale Menswetenschappen. Dat houdt bijvoorbeeld in dat ik geen wetenschappelijk onderzoek heb gedaan (BIG-psychologen) maar vooral kennis heb opgedaan over diagnose, therapieën en verschillende behandelwijzen.
Omdat ik pas op latere leeftijd (48 jr.) ben gaan studeren, vond ik dat belangrijker. Helaas worden deze HBO psychologen (als bachelor) maar ook de BIG-psychologen niet meer standaard vergoed. Na mijn 4-jarige opleiding heb ik een detachement van 1 jaar gedaan, als psychiatrisch medewerker bij de forensische polikliniek De Waag te Utrecht.

Indien u afhankelijk bent van een geldelijke vergoeding van uw zorgverzekering, ga dan van tevoren bij de verzekering na of de niet-BIG geregistreerde counselingsgesprekken vergoed worden. U hebt voor BIG-psychologen altijd een verwijzing van de huisarts nodig. Vreemd genoeg laten zorgverzekeringen het soms onder alternatieve geneeswijzen vallen, en vergoeden dat dan weer wel of soms gedeeltelijk de kosten.

Een intake en/of behandel/begeleidingsgesprek duurt bij mij ca. 1 à 1½ uur, en er is geen verwijzing nodig. De vergoeding voor een intakegesprek of een behandel/begeleidingsgesprek bedraagt altijd €60,= per keer en deze vergoeding moet na afloop van ieder behandelgesprek contant worden voldaan.

U kunt er voor kiezen om wekelijks in behandeling te gaan, maar dat kan ook 1 of 2 keer in de maand zijn. Dan worden de kosten meer gespreid. Voor de resultaten van de behandeling zelf maakt het vaak niet uit. Ik heb ’s avonds op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur behandelgesprekken. Voor veel cliënten is dat prettig i.v.m. hun eigen werktijden.

De eigen bijdrage wordt niet aangesproken als u de kosten zelf betaalt. De eigen bijdrage is momenteel €360,= en er gaan stemmen op dat deze nog hoger zullen worden. De eigen bijdrage wordt wel gerekend als u een BIG-geregistreerde psycholoog consulteert. Mijn honorarium is vergeleken bij BIG-geregistreerde psychologen niet hoog en omdat ik er naar streef het aantal gesprekken zo laag mogelijk te houden, komen de kosten meestal niet boven de eigen bijdrage uit.
Het is heel goed mogelijk dat als u een behandeling kiest bij een BIG-geregistreerde psycholoog, u zelfs mét een meestal gedeeltelijke vergoeding van uw zorgverzekering, veel meer dan €360,= moet betalen.
Als u niet vergoed wordt blijft u vrij in de keuze van uw behandelaar. Een belangrijk element in het vragen van hulp is mijnsinziens het vertrouwen in de gekozen behandelaar. Kortom, het is best ingewikkeld en ik kan mij voorstellen dat u e.e.a. nader uitgelegd wilt zien. Aarzel dan niet even via mail of telefonisch contact met mij op te nemen en vraag in ieder geval eerst alles na bij uw zorgverzekering.